
Siden 2005 er det lykkedes Arla at mindske deres CO2-udledning med mere end 12 procent. I samme spor har Arla nu taget det næste skridt. De har lanceret Danmarks mest bæredygtige mælkekarton.
Arlas nye grønne mælkekarton er fremstillet af naturlige og miljørigtige materialer, som for eksempel biologisk restaffald og FSC-certificeret træ. Udover kartonerne er overfladebelægning, gevind og låg også produceret af fornybar plast.
Den nye mælkekarton skærer 20 % af CO2-udledningen
”Hvert år køber danskerne 193 mio. kartoner med forskellige Arla-produkter. Så sammen med forbrugerne kan vi gøre en grøn forskel, der batter, når vi introducerer en mere bæredygtig karton. Det er vores motivation. Og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu kan præsentere en grøn karton og dermed skære hele 20 procent af CO2-udledningen sammenlignet med de typiske kartoner på hylderne,” udtaler Tomas Pietrangeli, som er landechef i Arla Danmark.
De vigtigste faktorer for at mindske klimaaftrykket er kartonens låg og overfladebehandling. Og det nye låg på de nye grønne kartoner medfører en CO2-reduktion på 36 % sammenlignet med et traditionelt låg.
Arlas Øko Harmonie-serie
Den nye karton bliver introduceret med Arlas Øko Harmonie-serie, som omfatter skummet-, mini-, let-, sød- og kærnemælk. Det forventes, at den nye karton vil føre til en samlet klimabesparelse på 336 tons CO2.
”I første omgang hælder vi den økologiske enliters Harmonie-serie på den nye grønne karton. Koblingen mellem økologi og miljørigtig emballage er nemlig lige for. Når vi starter med vores Harmonie-produkter, introducerer vi altså en karton, der er miljørigtig fra inderst til yderst,” udtaler Tomas Pietrangeli.
Høje ambitioner
Den grønne karton udgør et led i Arlas ambition om at fremstille de mest bæredygtige mejeriprodukter i verden. Endvidere ønsker Arla at reducere deres CO2-udledning, og målet er, at deres samlede CO2-udledning fra 2005 til 2020 skal være reduceret med 25 procent.
”Vi arbejder henimod, at alle Arlas mælkekartoner senest i 2020 er lavet af udelukkende fornybare materialer. Og vi har ikke tænkt os at stoppe der. Så vi kommer også til at kigge på, hvordan mælkekartoner kan blive en del af affaldssorteringen, så vi undgår spild af pap,” udtaler Tomas Pietrangeli.
Kilde: Arla