Ansøg om licens

Din organisation er kun få skridt fra at kunne promovere FSC-mærkede produkter med FSC’s logo. I kontakter blot FSC Danmark og beder om et ansøgningsskema, som I skal udfylde og returnere. Licenshavere betaler en årlig licenspris, og prisen afhænger af din virksomheds struktur og behov for FSC-markedsføring.

Certificeringsprocessen fra A-Z

Fra ansøgning til licens

trin
01

Ansøgning

Når vi har modtaget ansøgningsskemaet med information om jeres virksomhed og ønsker om FSC-markedsføring, beregner vi en pris, som I får tilsendt.

trin
02

Registrering

Når I har accepteret prisen, får I et registreringsskema, som udfyldes og underskrives og sendes til FSC Danmark. Heri forpligter I jer til at betale den årlige licenspris, overholde FSC’s varemærkeregler og sende materialer, hvor FSC’s varemærker bruges, til godkendelse hos FSC Danmark før publicering sammen med indkøbs- og eventuelt mærkningsdokumentation, medmindre andet er aftalt med FSC-kontoret. Sammen med registreringsskemaet skal I sende dokumentation for FSC-mærkning og indkøb efter aftale med FSC Danmark.

trin
03

Licensoprettelse

baggrund af registreringsskemaet og den fremsendte dokumentation opretter vi jeres licens i den internationale licensdatabase, hvor I vil fremgå som licenshaver med basisinformation om jeres virksomhed.

trin
04

Vejledning og adgang til FSC-mærker

Når licensen er oprettet, får I tilsendt vejledning i, hvordan I kan bruge FSC’s varemærker, og de krav, I skal overholde både grafisk og i forhold til godkendelse af varemærkebrug. Samtidig får I adgang til en online portal, hvor I kan downloade markedsføringsmærker og andre materialer, som I frit kan benytte jer af i kommunikation og markedsføring.

Mere information

Markedsføring med FSC-logo
Når I bruger FSC's varemærker under en FSC-varemærkelicens, skal det godkendes af FSC Danmark, som ved samme lejlighed kontrollerer indkøbsdokumentation, medmindre andet er aftalt. Kontakt os, hvis du har spørgsmål til godkendelsesprocessen.  
FSC-logoet
Varemærkereglerne for virksomheder med en varemærkelicens er beskrevet i ”FSC® Varemærkeguide til ikke-certificerede virksomheder”. På denne side finder du de væsentligste regler og inspiration til FSC-varemærkebrug. Kontakt FSC Danmark, hvis du har spørgsmål til varemærkereglerne.
Skriv gode tekster om FSC
FSC har to online portaler, hvor din organisation kan hente FSC-mærker, logoer og markedsføringsmaterialer. Login til portalerne er det samme, og typisk udstedt til den ansvarlige for certifikatet eller FSC-licensen. Det kan dog også være udstedt til andre personer i din organisation. Brug funktionen til nulstilling af adgangskoden, hvis ikke du kan huske den. Har I et FSC-certifikat, så kontakt dit certificeringsorgan / gruppeadministrator, hvis du har brug for yderligere hjælp. Har I en varemærkelicens, så kontakt fsclogo@dk.fsc.org.
Få en varemærkelicens
Med en FSC-varemærkelicens kan din virksomhed bruge FSC’s varemærker (f.eks. FSC-logoet) til markedsføring af FSC-mærkede produkter og kommunikation om brug af mærkede produkter som fx emballage. En varemærkelicens udstedes typisk til en butik eller webshop. Hvis du har spørgsmål eller brug for afklaring af, hvorvidt din organisation opfylder betingelserne for en FSC-varemærkelicens, er du altid velkommen til at kontakte os.