FSC Danmarks Årsdag 2023

Med mindre end 7 år tilbage til at løse klima- og biodiversitetskrisen er der behov for handling. Onsdag d. 10. maj var FSC Danmarks medlemmer og interessenter inviteret til en dag med fokus på fremtiden, og hvordan vi sammen når i mål med de udfordringer, tendenser og lovgivninger vi står overfor.  

Vi får særligt ros for at være stedet, hvor man får netværket mellem brancher, formål og fag. Og for at være en platform, hvor der både er konkret hjælp og ny inspiration at hente, siger Loa Dalgaard Worm, Strategisk Direktør i FSC Danmark. 

Det talte vi om: Verden i 2030

Dagens program indbød til flere spørgsmål og indspark fra salen, end der var tid til. En række spændende oplægsholdere, gav et ærligt indblik i, hvordan man holder fast i ansvarligheden og de bæredygtige målsætninger i en tid med permakriser, og hvordan partnerskaber og fælles front kan være en støtte i fremdriften.     

Martin Thim fra DTD Group, Camilla Hyldgaard fra Keflico og Gustav Bildsøe Lassen fra Ørsted satte ord på, hvordan man kan bruge partnerskaber i arbejdet mod de store ambitioner.   

Partnerskaber er ikke kun noget, man kaster sig ud i, hvis man har overskud. Vi skal blive bedre til at se det som en nødvendighed, Gustav Bildsøe Lassen, Ørsted.

FSC Danmarks årsdag 2023

FSC er et godt eksempel på, hvordan man kan bringe flere aktører i branchen sammen, Camilla Hyldgaard, Keflico

Jens Bach Mortensen fra KVIST, Lars Lyse Hansen fra Bolia og Kristian Fribo fra STARK talte om krig, kriser og sourcing.     

Man behøver ikke at opfinde nye forretningsmodeller. Man kan starte med at gøre, det man gør bedre, Lars Lyse, CEO i Bolia International A/S.     

Vi talte også om den datadrevne bæredygtighed. Jane Jagd, Direktør for Net Zero Finance, We Mean Business Coalition, gav et skarpt oplæg om data, dokumentation og transparens.

Medlemmer hyldet med 100% FSC-diplom

FSC Danmark hylder også hvert år på årsdagen de medlemmer, som siden sidst har indført en 100% FSC-politik eller målsætning på en eller flere produktgrupper og har meldt det offentligt ud.     

I år modtog Leaf Packaging, IKEA og DK Company et diplom. Se hvem der tidligere har modtaget et 100% FSC-diplom her 

 

Uddeling af 100% FSC-diplomer

 

Valg til bestyrelsen

Til generalforsamlingen var Peter K. Kristensen (formand), Ørsted og Anders Kroman Liin, Dansk Erhverv på valg i det økonomiske kammer. Desuden opstillede Sofie Arctander, Leaf Packaging og Marianne Kold Eggertsen, Scanseason. Efter et kampvalg fordelte de tre ledige pladser i det økonomiske kammer sig til Peter, Anders og Sofie.      

I FSC Danmarks bestyrelse sidder nu:     

Økonomisk kammer         

 • Peter K. Kristensen, Ørsted      
 • Kristian Fribo, STARK      
 • Søren Hinge-Christensen, TMI, Dansk Industri      
 • Anders Kroman Liin, Dansk Erhverv      
 • Sofie Arctander, Leaf Packaging     

Miljøkammer        

 • Marie Sigvardt, Red Orangutangen       
 • André Mildam, Verdens Skove     

Socialt kammer        

 • Katrine Lindegaard, 3F, Den grønne gruppe       
 • Mads Flinterup, Hedeselskabet        
   

Hos FSC Danmark vil vi gerne takke alle deltagere for deres opbakning og engagement under generalforsamlingen og årsdagen.

 

Salling Rooftop