NorthSide 2024

For 10 år siden blev FSC og NorthSide enige om, at vi sammen skulle sikre ansvarlig brug af festivallens træ, pap og papir. Et samarbejde vi er rigtig stolte af. F.eks. foreskriver festivallens indkøbspolitik FSC-mærket på nyindkøb af træ, og der stilles krav om, at stadepladsholdernes mademballager, såsom pomfritbakker og burgerlommer, skal være FSC eller lavet af alternative materialer, siger Henriette Thorsén Clausen, seniorkonsulent og servicedesigner hos FSC Danmark.

Sammen med festivalen og i dialog med de eksterne leverandører og boderne på pladsen har FSC Danmark informeret om FSC-certificeret emballage, fundet udfordringer og skabt innovative løsninger i forhold til både nye emballageprodukter og minimering af affald på pladsen.

NorthSide har i alle 10 år haft høje ambitioner for ansvarlighed, testet løsninger som senere blev normen og stillet krav til deres stadepladsholdere og leverandører. Det har vi både set på deres kompromisløse valg om plantebaseret mad serveret med FSC-mærket emballager, udfasning af plastikbestik, økologisk øl, pantsystem mm.

NorthSide 2024
Årets festivalgæster kunne spotte FSC-mærket i bedste sendetid på scenernes storskærme i pauserne mellem koncerterne. Se hele jubilæumsvideoen på vores Instagramprofil

 

FSC Danmarks netværk for cirkulær økonomi på festival

I 2024 var FSC og NorthSide vært ved en stor workhsop om cirkularitet på festivallen, hvor FSC Danmarks stærke netværk for cirkulær økonomi gav deres bud på fremtidens festival til inspiration for NorthSide og fremtidige tiltag. Martin Thim, Partnership & Sustanability manager hos DTD Group, var vært for en rundtur på festivalpladsen med fokus på de cirkulære løsninger festivallen har sat i gang.