Stop building, start innovating

I en tid hvor klimakrisen og tabet af biodiversitet eskalerer, mener FSC Danmark, at det er afgørende, at arkitekter spiller en aktiv rolle i at sikre bedre løsninger for brugen af klodens ressourcer og for mangfoldigheden af liv.

FSC Danmark vil derfor gerne skubbe på, at fremtidens arkitektur skal være mere cirkulær og tage hensyn til biodiversitet. Det indebærer ikke kun at bruge materialer af ansvarlig oprindelse, men også at skabe levesteder for truede arter, bevare klodens skovdække, finde alternative materialer og sikre, at ressourcerne genbruges og genanvendes. Dette kræver en omfattende ændring i den måde, vi designer og opfører bygninger på.

Vi har brug for arkitekter, der synes, at det er spændende at være med til at udfordre status quo og sikre den natur, vi alle er afhængige af, siger Søren Dürr Grue, Direktør i FSC Danmark. 

FSC Danmarks kampagne "Stop Building, Start Innovating" bliver lanceret under UIA-kongressen for arkitektur i København i juli. Den globale kongres samler arkitekter, designere og byggeinteresserede fra hele verden, og det er en perfekt anledning til at sætte fokus på vigtigheden af dialog og partnerskaber for fremtidens løsninger, mener man hos FSC Danmark:

Vi oplever heldigvis stor interesse for at være med ombord, fortæller Direktør Søren Dürr Grue. Vi får rigtig meget positiv feedback på vores ønske om at rokke ved status quo. Som certificering, NGO og mærke har vi også en forpligtelse til at blive ved med at udvikle os. Den tid er forbi, hvor man kunne nøjes med at fokusere udelukkende på oprindelse eller produktion. Derfor har vi i øjeblikket fokus på, hvordan vi kan udvikle nye biodiversitetstiltag og understøtte forskellige typer af materialevalg, genbrug, alternative fibre, leasing og take-back gennem brede partnerskaber.

Sådan gør du en forskel i dag

Som arkitekt eller designer kan du gøre en forskel allerede i dag. FSC opfordrer til, at man som et første skridt starter med at specificere FSC på alle materialer, papir, træ mv., som har skov som oprindelse. På den måde sikrer man natur og sociale vilkår i skovene globalt. Her står FSC gerne til rådighed med hjælp og sparring.

Samtidig opfordrer FSC Danmark til at man kontakter organisationen for samarbejde og sparring om at finde de konkrete løsninger, som kan hjælpe os alle med at forbruge anderledes eller smartere i fremtiden. FSC Danmark arbejder selv, ud over FSC-certificering af skove og FSC-supply chains, med alt fra skovbaserede tekstiler og alternative materialer til genbrug, take-back løsninger og nye biodiversitetstiltag.

 

Følg FSC Danmark på LinkedIn for at holde dig opdateret.